Đurđevac: Dragovoljno predao oružje i eksplozivna sredstva

Photo PU_KK/Vijesti/2013/01/PredOruzDju14.1._300.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Građanin s đurđevačkog područja jučer je, 14. sIječnja, odlučio predati oružje i razna eksplozivna sredstva koja je nezakonito posjedovao. Na taj način izbjegao je prekršajne i kaznene sankcije.

Tako je dragovoljno predao ručni bacač raketa, malokalibarsku pušku, okvir automatske puške, osam ručnih bombi, 71 detonatorsku kapislu, 74 upaljača mina, 265 komada raznog streljiva, 0,5 kg crnog baruta i 16 komada ostalih eksplozivnih sredstava.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."