Jučer zabilježene četiri prometne nesreće

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama zabilježena je oko 17 sati u Svetom Ivanu Žabnu u Ulici braće Radić, gdje su se zbog neprilagođene brzine sudarila dva teretna i jedan osobni automobil pri vožnji u slijedu. Jedan putnik je teže, a drugi lakše ozlijeđen.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena, te tri nesreće s materijalnom štetom.

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama zabilježena je oko 17 sati u Svetom Ivanu Žabnu u Ulici braće Radić, gdje su se zbog neprilagođene brzine sudarila dva teretna i jedan osobni automobil pri vožnji u slijedu. Jedan putnik je teže, a drugi lakše ozlijeđen.

Materijalna šteta kao jedina posljedica zabilježena je oko 7.35 sati na cesti između Šemovaca i Hampovice, gdje je zbog neprilagođene brzine automobil sletio van kolnika u putni jarak. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,98 g/kg.

Potom su se oko 8.05 sati, u Kloštru Podravskom u Ulici 1. svibnja, zbog neprilagođene brzine sudarili teretni i osobni automobil.

Također, oko 14.45 sati u Svetom Ivanu Žabnu u Ulici braće Radić zbog nepropisnog kretanja teretni automobil s prikolicom je sletio van kolnika u putni jarak, prevrnuo se na bok i slomio stup javne rasvjete.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na klizavom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom kolniku kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.
Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.