Jedan dragovoljno predao, drugi nije pa kazneno prijavljen

Photo PU_KK/Vijesti/2012/05/slika-oružje.bmp

Jučer, 25. ožujka, jedna je osoba odlučila predati eksplozivno sredstvo koje je nezakonito posjedovala, te je na taj način izbjegla moguće kaznene sankcije.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 28. ožujka, zabilježena su dva suprotna primjera u odnosu prema opasnom oružju i streljivu. Naime, jedna je osoba predala streljivo koje je nezakonito posjedovala i na taj način izbjegla moguće kaznene sankcije, dok druga osoba nije iskoristila tu mogućnost.

Tako je osoba s koprivničkog područja dragovoljno predala protuavionsko streljivo call. 20 mm.

S druge strene, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 50 – godišnjak s koprivničkog područja u kući nedozvoljeno držao poluautomatsku pušku i deset komada streljiva. Oružje mu je oduzeto, te će biti podnesena kaznena prijava.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."