Zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Photo PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je zabilježena materijalna šteta. 

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je zabilježena materijalna šteta.

Jučer, 7. srpnja, oko 8.40 sati u Svetom Ivanu Žabnu u Križevačkoj ulici zbog nepoštivanja prednosti prolaska bočno su se sudarili teretni i osobni automobil.

Potom, oko 18.30 sati u Koprivnici na raskrižju Starogradske i Bilogorske ulice zbog oduzimanja prednosti prolaska bočno su se sudarila dva automobila, a jedan je potom odbačen na treći zaustavljeni automobil. Jedan je vozač bio pod utjecajem alkohola od 0,65 promila i istekla mu je važnost vozačke dozvole.

Također, noćas, 8. srpnja, oko 2.15 sati u Škrinjarima zbog nepropisnog kretanja teretni automobil s prikolicom je sletio van kolnika.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.

Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.