Jučer ozlijeđeno dvoje biciklista

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer, 7. svibnja, oko 13.50 sati u Križevcima u Ulici Franje Markovića zbog nepropisnog uključivanja u promet teretni automobil je naletio na biciklistkinju koja se kretala nogostupom. Vozačica bicikla lakše je ozlijeđena. Vozačica teretnog automobila je napustila mjesto događaja, no naknadno je pronađena.

Također, jučer oko 21.40 sati u Kunovcu u Jelačićevoj ulici iz za sada nepoznatog razloga vozač bicikla je pao na tlo i teže je ozlijeđen.

 

Dobro je podsjetiti

Biciklisti – budite oprezni

Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.Cesta se može prijeći na biciklu jedino na obilježenom biciklističkom prijelazu uz uvjet da se prethodno provjeri da li je to sigurno.

Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja.

Obavezno zaustaviti bicikl ispred raskrižja i spustiti nogu na kolnik. Propustiti sva vozila koja se kreću glavnom cestom.