Rezultati akcije „Mir i dobro“ od 27. prosinca 2014. do 2. siječnja 2015.

Photo PU_KK/Vijesti/2013/01/MID.png

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u razdoblju od 27. prosinca 2014. do 2. siječnja 2015. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju policijski službenici su oduzeli jedan komad oružja, za koji prekršaj nezakonitog posjedovanja je prijavljena jedna osoba. Zabilježeno je jedno kazneno djelo po nepoznatom počinitelju.

Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.
 

Dobro je podsjetiti

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.