U Đelekovcu održana edukativna radionica u sklopu projekta "Dan kao san"

Photo PU_KK/Vijesti/2015/03/djelekovec.27.2.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 27. veljače, članovi Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica i policijski službenici Policijske uprave održali su edukativnu radionicu. U radionici je sudjelovalo 19 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole „Đelekovec“, te  razrednice i pedagoginja škole. 

Edukativna radionica održana je u sklopu projekta „Dan kao san“ namijenjenog ranjivim društvenim skupinama – osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi. Ova radionica je nastavak radionice održane u mjesecu prosincu prošle godine kada je tema bila sigurnost djece i njihovih djeda i baka. Kroz međusobnu komunikaciju predstavljena je slikovnica „Bontončić ili kako svima biti prijatelja“.

Slikovnica je edukativnog karaktera i opisuje razne situacije s kojima se učenici susreću u svojoj školi i okruženju, odnosno opisuje kako pomoći djeci koja imaju neko tjelesno oštećenje uslijed čega se teže kreću ili ne mogu hodati, djeci koja imaju oštećenje sluha ili vida, teže uče ili pak boluju od nekih bolesti (primjer epilepsije ili astme).

Učenici su kroz interakciju pokazali veliki interes za ovakav tip edukacije, te su svi probali koristiti edukativna pomagala: kolica i pomagala za kretanje-štake. Shvatili su da nije jednostavno kretanje s pomagalima i koliko je važno imati razumijevanje i pomoć svojih prijatelja.

Kroz ovakve radionice nastoji se podići razina svijesti i omogućiti razumijevanje za svaki oblik različitosti.