Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2012/06/RedKonf12.6._1_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u svibnju novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u pet mjeseci ove godine.

Policijski službenici za prevenciju, Maja Vrbek i Dražen Magdić, predstavili su rezime do sada provedenih aktivnosti iz preventivnog projekta Policijske uprave "NISI SAM", usmjerenog ka sprječavanju nasilja među djecom i mladima (bulyinga), s naglaskom na sprječavanje nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija (cyberbullying).Projekt se provodi od rujna prošle godine, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju roditelja i djece prvih do osmih razreda osnovnih škola. Do sada su policijski službenici održali 65 predavanja za oko 3 500 roditelja te proveli 35 radionica za 1 400 učenika. Policijska uprava je ostvarila suradnju s Ravnateljstvom policije i portalom NET.hr, slijedom koje inicijative je Ministarstvo unutarnjih poslova s ovim portalom pokrenulo zajedničku preventivnu akciju "Zaštitimo djecu na Internetu". Nedavno je, 5. lipnja, u Ravnateljstvu policije potpisan i sporazum o strateškom partnerstvu na uspostavi Centra za sigurniji internet između više institucija.

Rezultate akcije "Manje oružja, manje tragedija" u svibnju predočila je policijska službenica Dijana Žagar te opetovano pozvala građane da iskoriste zakonske mogućnosti i dragovoljno predaju oružje koje nezakonito posjeduju te tako izbjegnu moguće prekršajne i kaznene sankcije.