Dva vozača uhićena i dovedena na Prekršajni sud

Photo PU_KK/Vijesti/2014/alkohol čaša.bmp

Foto: Ilustracija

Jučer, 5. lipnja, na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 47 – godišnjak koji je u srijedu u 17.30 sati u Carevdaru upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,57 g/kg. Kažnjen je novčanom kaznom od 3 600 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

A na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 53 – godišnjak koji je u srijedu oko 12.52 sati kod Virja upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,33 g/kg, unatoč izrečenoj zabrani upravljanja. Kažnjen je novčanom kaznom od 2 700 kuna, kaznom zatvora od 10 dana, uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.