Rezultati akcije „Mir i dobro" od 27. prosinca do 2. siječnja

Photo PU_KK/Vijesti/2013/01/MID.png

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u razdoblju od 27. prosinca 2012. do 2. siječnja 2013. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja, u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju nisu zabilježena oduzimanja oružja, eksplozivnih sredstava i pirotehničke galanterije.

Ukupno je zabilježeno pet prekršaja protiv javnog reda i mira, a prijavljeno je devet osoba, te 18 kaznenih djela za koja je prijavljeno šest osoba.

Zabilježen je slučaj ozljeđivanja kao posljedica uporabe eksplozivnog sredstva. U ponedjeljak, 31. prosinca, oko 16 sati u vinogradarskom predjelu kod Virja, 31 – godišnjak je tijekom pucanja sa karabitom u bačvi uslijed snažne detonacije lakše ozlijedio oba oka.

Nisu zabilježena druga ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.
 

Dobro je podsjetiti

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.