Dovršeno kriminalističko istraživanje neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Photo PU_KK/Vijesti/2015/08/Droga.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom rođenim 1976. godine sa šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Sumnja se da se osumnjičeni od svibnja ove godine bavio nedozvoljenom proizvodnjom droge, te davao na uživanje drogu marihuanu dvojici 30 – godišnjaka i 31 – godišnjaku.

Kod osumnjičenika je pronađeno i oduzeto 33 grama marihuane, 349 grama mješavine droge, osam plastičnih šprica ispunjenih sa sedam mililitara ulja konoplje, četiri biljke konoplje tipa droga, laboratorij za proizvodnju i uzgoj marihuane sa zasađene 23 biljke konoplje tipa droga visine od 77 do 182 centimetra, te pribor i oprema za unutarnji uzgoj konoplje i drugi predmeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.