Rezultati akcije „Mir i dobro“

Photo PU_KK/Vijesti/2013/01/MID.png

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u razdoblju od 14. prosinca 2012. do 8. siječnja 2013. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja, u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju policijski službenici su oduzeli tri komada oružja, 290 komada raznog streljiva, 16 bombi i drugih eksplozivnih sredstava, te jedno piroteničko sredstvo i 1,2 kg eksploziva.

Ukupno su zabilježena 33 prekršaja protiv javnog reda i mira, a prijavljeno je četrdeset osoba, te 62 kaznena djela za koja su prijavljene 24 osobe.

Zabilježen je slučaj ozljeđivanja kao posljedica uporabe eksplozivnog sredstva. U ponedjeljak, 31. prosinca, oko 16 sati u vinogradarskom predjelu kod Virja, 31 – godišnjak je tijekom pucanja sa karabitom u bačvi uslijed snažne detonacije lakše ozlijedio oba oka.

Nisu zabilježena druga ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.
 

Dobro je podsjetiti

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.