Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2012/12/Presica300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 11. prosinca, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prevetivni projekt "Zdrav za 5" predstavile su Tatjana Židov, policijska službenica za nadzor i planiranje - za prevenciju, te Nadica Puškaš, socijalna radnica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko - križevačke županije. Projekt se provodi na nacionalnoj razini, multidisciplinarnim pristupom Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Svrha je projekta prevencija ovisnosti i promocija pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja, uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladeži. Projektom će se nastojati podići razinu svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline, kao i razinu samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u studenom novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u jedanaest mjeseci ove godine.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar najavila je provedbu tradicionalne operativne akcije "Mir i dobro", koju će Policijska uprava provoditi od 14. prosinca 2012. do 8. siječnja 2013. godine, kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana i zadovoljavajuća razina javnog reda i mira, te spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava. Dat je prikaz rezultata prošlogodšnje akcije te savjeti i pozivi građanima na oprez i razboritost. Policijski službenik protueksplozijske zaštite Mato Radotović predočio je zakonsku regulativu pirotehničkih sredstava za zabavu i rezultate dragovoljne predaje oružja iz akcije "Manje oružja, manje tragedija".