Održano međužupanijsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju

Photo PU_KK/Vijesti/2016/04/coor.10.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 28. travnja, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ i Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, sedmu zaredom, održali su međužupanijsko natjecanje iz poznavanja prometnih propisa za djecu s teškoćama u razvoju. Ove godine, pri realizaciji natjecanja pomogla je i Školska prometna jedinica osnovne škole “Đuro Ester” iz Koprivnice. Pomoć oko natjecanja pružili su Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. 

Ove godine na natjecanju su sudjelovale ekipe COOR-a Virovitica, V. osnovne škole Bjelovar, COOR-a „Podravsko sunce“ iz Koprivnice, COOR-a Križevci i OŠ Dubrava – PŠ Farkaševac, a  ukupno  su sudjelovala 24 natjecatelja. 

Natjecanje se je sastojalo od tri cjeline. Prvi dio bio je rješavanje pismenog testa o poznavanju prometnih pravila, propisa i pojedinih situacija u prometu na cestama, nakon čega se je pristupilo drugom dijelu. Drugi dio se odnosio na poligon spretnosti i prometne igre (slagalica “Policijski automobile”, igra „opremi prometnog policajca“). Treći dio sastojao se od poligona za vožnju biciklom.

Najuspješniji natjecatelji na testu znanja bili su Vendel Oršuš, koji je osvojio zlatnu medalju, i Matija Čižmak, koji je osvojio srebrnu medalju, iz COOR “Podravsko sunce”, te Branimir Ulovec, koji je osvojio brončanu medalju, iz V. OŠ Bjelovar. Osim medalja, najbolja tri natjecatelja osvojila su i zaštitnu kacigu i štitnike.

Najuspješnija ekipa na natjecanju bila je ekipa COOR Križevci, koja je osvojila veliki pehar. Drugo mjesto osvojila je ekipa COOR “Podravsko sunce”, treće mjesto ostvarila je ekipa V. OŠ Bjelovar, četvrto ekipa OŠ Dubrava – PŠ Farkaševac, te peto mjesto ekipa COOR Virovitica. Na testu znanja sudjelovali su i pripadnici ŠPJ OŠ “Đuro Ester”, pri čemu je najuspješniji bio Stjepan Grobenski. 

U suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, sve ekipe za nagradu su dobile knjigu „Zagonetni dječak“, nogometne lopte i pehare, a svi natjecatelji i pripadnici školske prometne jedinice reflektirajuće prsluke, reflektirajuće trake i slatki poklon iznenađenja. Svi prisutni dobili su i zahvalnice za sudjelovanje.