Nedozvoljeno posjedovanje puške i dragovoljna predaja streljiva

Photo PU_KK/Vijesti/2013/11/momt02.jpg

Odazivajući se na naše kontinuirane pozive, u četvrtak, 7. studenoga dvije osobe dragovoljno su predale oružje i streljivo. Tako je osoba s križevačkog područja dragovoljno predala automatsku pušku, osam nabojnika i 837 komada raznog streljiva

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28 – godišnjakom s križevačkog područja sumnja se da je nedozvoljeno posjedovao pušku, koju je držao u klijeti. Puška mu je oduzeta i podnesena je kaznena prijava.

Suprotno ovom primjeru, jučer je osoba s koprivničkog područja dragovoljno predala 256 komada raznog streljiva.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:

automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.