Koprivnica: Održana II. sjednica Vijeća za prevenciju

Photo PU_KK/Vijesti/2012/02/županija.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Danas, 21. veljače, u prostorijama Koprivničko - križevačke županije sastalo se Županijsko vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku okupljene je pozdravio predsjednik Vijeća župan Darko Koren.

Predstavnici Policijske uprave koprivničko - križevačke prezentirali su razvoj projekta za prevenciju nasilja među djecom i mladima „Nisi sam“. Radi se o samostalnom  projektu pokrenutom u rujnu prošle godine a koji se bavi problematikom vršnjačkog i seksualnog nasilja te nasilja putem modernih elektroničkih medija. Do sada je održano preko 38 edukacija za roditelje učenika osnovnih škola te se trenutno provode radionice za učenike uz nazočnost nastavnika informatike.  

Članovi Vijeća podržali su ideju policijskih djelatnika da ove godine svakako organiziraju još jedan „Sajam mogućnosti“ koji bi imao za cilj predstaviti udruge i društva koja mladima nude aktivnosti u slobodno vrijeme kao temelj prevencije kriminaliteta.

Nastavlja se i akcija „Mladi u prometu“, a svoje je aktivnosti predstavila i Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice. Marija Mraz iz Udruge „Bolje sutra“ objasnila je kako se radi o edukaciji polaznika auto škole s ciljem sprečavanja nastanka teških posljedica koje nastaju prilikom prometnih nezgoda, te o prevenciji prisiljavanja na prosjačenje i druge oblike iskorištavanja osobe s invaliditetom.