Koprivnica: Građani isprobali simulator prevrtanja

Photo PU_KK/Vijesti/2013/08/simulator.kc.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Danas, 14. kolovoza, u vremenu od 9 do 13 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici, Odsjek za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Autoklubom Koprivnica proveo je preventivnu akciju čiji je cilj bio edukacija vozača motornih vozila na nužnost poštivanja ograničenja brzina kretanja vozila. Odnosno na nužnost usklađivanja brzina kretanja vozila sa situacijom na prometnicama, a kako bi se smanjio broj osoba stradalih u prometnim nesrećama uslijed brzine.  

Tijekom akcije, građani su imali mogućnost isprobati simulator prevrtanja, te na siguran način iskusiti kako je kad vozilo, zbog nepoštivanja prometnih propisa, odnosno prekoračenja dopuštene brzine kretanja, ali i vožnje pod utjecajem alkohola koja je često povezana s brzinom, sleti sa ceste i prevrne se. Tom prigodom građani su se ujedno mogli uvjeriti i u korisnost korištenja sigurnosnog pojasa.  

Pozivu da prisustvuju akciji odazvalo se 300 građana, od čega je 100 građana isprobalo simulator prevrtanja. Svi prisutni građani su pohvalili Policijsku upravu, HAK i AK Koprivnica radi organiziranja rečene akcije. 

Tijekom akcije građanima je podijeljeno 100 letaka „Brzina – najčešći uzrok događanja prometnih nesreća“ koje je osmislio i izradio Odsjek za sigurnost cestovnog prometa.