Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2016/11/RedKonf9.11._2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Redovna mjesečna konferencija za novinare danas je, 9. studenoga, održana u prostorijama Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice, prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u listopadu novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u deset mjeseci ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predočila je stanje sigurnosti cestovnog prometa kroz problematiku prometovanja u zimskim uvjetima. Iznjela je podatke zabilježenog stanja sigurnosti prometa tijekom prethodne Zimske službe, upoznala sa zakonskim obvezama prometovanja u zimskim uvjetima, te dala niz savjeta vozačima i drugim sudionicima u prometu tijekom zimskih uvjeta na cestama.

Također, najavila je provedbu pojačanih mjera prometne policije Policijske uprave povodom proslave "Martinja", koje će se povoditi od 11. do 14. studenoga. Upoznala je s pokazateljima utjecaja alkohololiziranosti vozača na događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba, te dala niz korisnih savjeta.