"Sigurno na dva kotača" u Koprivnici

Photo PU_KK/Vijesti/2012/04/MotoristiKc21.4._1_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U organizaciji Postaje prometne policije Koprivnica i Auto kluba Koprivnica u subotu je, 21. travnja, provedena četvrta po redu preventivna akcija "Sigurno na dva kotača". Akcija je prezentirana na Zrinskom trgu u Koprivnici a u njoj je sudjelovalo oko 150 vozača motocikala i mopeda domaćih moto - klubova.

Osim druženja na Zrinskom trgu svi prisutni vozači motornih dvokotača sudjelovali su u dva defilea koprivničkim ulicama, kojima su odali počast svim smrtno stradalim vozačima u prometu.

Tijekom akcije održano je natjecanje u spretnosti vožnje a prvo mjesto i pobjednički pehar osvojio je vozač "KTM  Team Hrvatska" Dominik Tešić.

Na prostoru okupljanja prezentirani su službeni motocikli koprivničke Postaje prometne policije, službeno vozilo - "presretač", mopedi i motocikli pripadnika moto klubova, zaštitna oprema terenskih motocikla i terenski motocikli, mopedi i motocikli Auto kluba Koprivnica te preventivni materijali Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu. Mnogobrojni motociklisti isprobali su "pijane naočale" i uvjerili se u iskrivljenu sliku kakvu vide alkoholizirani sudionici u prometu.

Ovom preventivnom akcijom promiče se prometna kultura vozača mopeda i motocikla, kao i svih ostalih sudionika u prometu, a sve u cilju  smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti i smanjenja njihova stradavanja. Njome se ukazuje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa s naglaskom na korištenje kacige za vrijeme vožnje. Pripadnici klubova koriste priliku za motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u njihovo članstvo te upozoravaju ostale sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motociklista na cestama.

Nakon zanimljivih aktivnosti na Zrinskom trgu uslijedila je vožnja do ugostiteljskog objekta "Crna Gora" gdje je u organizaciji Moto kluba "Veterani" organizirano druženje i koncert.