Križevci: „Biciklima sigurno u prometu“

Photo PU_KK/Vijesti/2012/08/AkcBicKz4.8._300.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Kako su vozači bicikala jedna od  ugroženih skupina sudionika u prometu križevačka policija poduzima niz mjera kako bi se njihovo stradavanje svelo na najmanju moguću mjeru.

Razlog stradavanja biciklista je i njihovo nedisciplinirano ponašanje u prometu kao i nedovoljna uočljivost u uvjetima smanjene vidljivosti i noćnim satima te činjenica da određeni broj vozača bicikala ne poštuje obaveze propisane zakonom.

Zbog toga je u petak, 3. kolovoza, u vremenu od 21 do 23 sata na području Policijske postaje Križevci provedena preventivna akcija usmjerena na  prometovanje bicikala. Akcija je provedena u sklopu projekta „Biciklima sigurno u prometu“, koji je započet ove godine uz početnu podršku poznatog glazbenog sastava "Novi Fosili“, a provode ga Policijska postaja Križevci i Grad Križevci.

U akciji je uz policijske službenike sudjelovao i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Križevaca Mladen Tenodi, načelnik Policijske postaje Križevci Abel Car s pomoćnikom Darkom Orak, a tijekom provođenja akcije pažnja je bila usmjerena na tehničku ispravnost bicikala, korištenje reflektirajućih prsluka ili biciklističke odjeće, kao i na alkoholiziranost vozača ove vrste vozila.

Tijekom provedbe akcije nadziranim vozačima bicikala uručeni su reflektirajući prsluci, a sve u cilju njihove veće zaštite.

Ovom akcijom željela se senzibilizirati svijest križevčana u pogledu opasnosti koje prijete rečenoj skupini sudionika u prometu, a ujedno se želi utjecati i na svijest vozača bicikala u pogledu poduzimanja mjera na vlastitoj sigurnosti kao i sigurnosti drugih sudionika u prometu, ali i na odgovornost lokalne uprave u stvaranju što boljih uvjeta za sigurno prometovanje biciklista.