Najava moto skupa na Šoderici i akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Photo PU_KK/Vijesti/2013/06/motor.300.gif

U razdoblju od 21. do 23. lipnja na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, održat će se 16. Roosters Moto meeting uz jezero Šoderica.

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U razdoblju od 21. do 23. lipnja  na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, održat će se 16. Roosters Moto meeting uz jezero Šoderica.

Tijekom moto skupa, u subotu, 22. lipnja u 16 sati organiziran je početak defilea na relaciji Šoderica – Peteranec - Koprivnica, Zrinski trg, gdje će se sudionici defilea zadržati oko 45 minuta, nakon toga slijedi povratak na Šodericu relacijom Koprivnica – Đelekovec - Šoderica. Defile će se provesti u pratnji policijskih službenika Postaje prometne policije Koprivnica. 

Prema najavama organizatora na rečenom okupljanju očekuje se veći broj vozača motocikla i mopeda, ali i drugih kategorija vozača, posjetitelja s područja Koprivničko - križevačke županije, ali i s područja cijele Hrvatske te inozemstva. Povećana frekvencija prometovanja u smjeru Šoderice, očekuje se u popodnevnim i noćnim satima dana tijekom 22./23. lipnja. 

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, na području djelovanjaPostaje prometne policije Koprivnica tijekom 22./23. lipnja, od 18 do 6 sati provest će se preventivno - represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzor kretanja vozača mopeda i motocikla“. 

U sklopu akcije, već tradicionalno će od strane policijskih službenika na ulazu/izlazu u moto kamp biti postavljen info - pult gdje će se vršiti preventivno alkotestiranje vozača mopeda i motocikla, a s ciljem sprječavanja događanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju ove kategorije vozača.    

Svim sudionicima u prometu skrećemo pozornost na poštivanje prometnih propisa, prilagođavanje brzine kretanja vozila uvjetima na kolniku, obvezu korištenja zaštitne opreme, a sve s ciljem zaštite njih samih, ali i drugih sudionika u prometu.