Zdrav za 5: Prevencija ovisnosti i zlouporabe droga

Photo PU_KK/Vijesti/2015/02/Zz5Molve_1.jpg

Foto: Ilustracija

U srijedu, 25. veljače, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave održali su predavanje za 30 učenika osmih razreda Osnovne škole „Molve“, u prisustvu razrednice i pedagoga osnovne škole.

Predavanje je odrađeno u sklopu projekta „Zdrav za 5“ koji se odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, te očuvanje i zaštitu okoliša. Tema predavanja bila je „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente I projekta.

Učenici su upoznati s načinom provedbe i ciljevima Projekta „Zdrav za 5“, do sada provedenim aktivnostima, te rezultatima anonimnog anketiranja učenika osmih razreda tijekom pretprošle školske godine.

Policijski službenici su učenicima prezentirali problematiku zlouporabe alkohola kroz primjere iz medija - upoznati su s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola kod počinjenja prekršaja i kaznenih djela: uništavanje imovine, narušavanje javnog reda i mira, nasilničkog ponašanja u obitelji i posljedice prilikom sudjelovanja u prometu na cestama.Nastavno na događaje popraćene medijski, a vezane uz konzumaciju proizvoda koji čine mješavine bilja natopljene sintetičkim kanabinoidima, učenike se nastojalo upozoriti na opasnosti koje prijete uslijed njihove konzumacije.