Edukativno predavanje i besplatna registracija bicikala u Rasinji

Photo PU_KK/Vijesti/2015/05/rasinja.27.5.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 27. svibnja, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica i policijska službenica za prevenciju Policijske uprave održali su preventivne aktivnosti u sklopu projekta „Registracija bicikala“ u Rasinji.             

Aktivnosti su se provodile ispred općine Rasinja i Osnovne škole Andrije Palmovića kojom prilikom su registrirana 34 bicikla građana i učenika. Također, tijekom registracije bicikala, građani su educirani o samozaštitnom ponašanju. 

Vezano uz problematiku krađe bicikala, građane se savjetovalo da se prvenstveno sami zaštite: da uvijek zaključavaju svoje bicikle dobrim lokotom na način da se lokotom obuhvati i kotač i rama bicikla, ne ostavljaju bicikle na usamljenim i mračnim mjestima, već da ih stavljaju na mjesta gdje se kreće veći broj građana i prema mogućnostima na mjesta gdje postoje sigurnosne kamere, čuvaju dokumentaciju o biciklu i kretanja svih sumnjivih osoba dojavljuju na broj 192. 

Uz brošure projekta „Stop krađama bicikala“ građanima su podijeljeni i preventivni materijali „Oprez-Ne dozvolite da se netko koristi vašim osobnim podacima!!!“ u kojima ih se savjetuje da ne odaju svoje osobne podatke (bilo osobno, putem telefona ili unosom podataka na Internetu), prijave nestanak ili gubitak osobnih dokumenata, traže predstavljanje važećim dokumentom nepoznatih osoba koje im se predstavljaju kao službene osobe raznih institucija.

Također, upoznati su s načinima zaštite od provala u svoje domove i automobile. Građanima  je naglašeno da je važna njihova pravovremena reakcija koja se odnosi na prijavljivanje svakog sumnjivog ponašanja i kretanja nepoznatih osoba i vozila.           

Policijski službenik Policijske postaje Koprivnica održao  je radni sastanak s načelnikom općine Rasinja kojom prilikom su općini ostavljeni preventivni materijali „Učinite svoj dom sigurnijim“ i „Stop provalama i krađama automobila“.