Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2013/10/RadKonf9.10._2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. listopada, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u rujnu novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u devet mjeseci ove godine. Obzirom na započetu sezonu grijanja i povećanu opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom izrekao je niz korisnih savjeta za preveniranje neželjenih događaja.

Policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika Tatjana Židov i Nadica Puškaš, korodinatorica projekta iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko - križevačke županije govorile su o preventivnom projektu "Zdrav za 5". Riječ je o projektu namijenjenom učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem prevencije ovisnosti i podizanja razine javnozdravstvene svijesti, a sastoji se od komponenti ovisnosti (ovisnost i  zlouporaba alkohola i droga, ovisnosti o igrama na sreću) i komponenti zaštite okoliša i prirode. Dat je prikaz rezultata provedenog ulaznog anketiranja učenika županijskih škola o njihovim navikama i stavovima u pogledu štetnosti konzumiranja i alkohola.

"Pronađeni predmeti" novi je baner na naslovnici web stranice Policijske uprave,a predstavila ga je Dijana Žagar, policijska službenica za odnose s javnošću.  Naime, u prostorijama Postaje prometne policije Koprivnica, Policijskih postaja Koprivnica, Križevci i Đurđevac nalaze se predmeti koji su pronađeni od strane policijskih službenika i građana, a njihov vlasnik nije poznat. Najviše je pronađenih bicikala, no ima i motocikla i drugih predmeta. Ovim putem pozivamo građane da pogledaju fotografije pronađenih bickala i drugih predmeta te da se jave u nadležnu policijsku postaju ako prepoznaju svoj predmet.