Razbojnička krađa

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer, 13. travnja, oko 9.15 sati u Torčecu u Podravskoj ulici nepoznati počinitelj je ušao u kuću i otuđio novac i nakit.

Oštećena 66 - godišnjakinja ga je zatekla u sobi, pokušala spriječiti, no odgurnuo ju je i udaljio se u nepoznatom pravcu. Lakše je ozlijeđena, a oštećena je za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.

Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.