Najava nadzora teretnih vozila i autobusa

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu, broj prometnih nesreća i činjenje prekršaja od strane vozača teretnih automobila i autobusa, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 23. (ponedjeljak) do 29. srpnja (nedjelja) provesti će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Foto: Ilustracija

U prvih šest mjeseci 2012. godine na području Policijske uprave zabilježene su 332 prometne nesreće. Vozači teretnih automobila prouzročili su 31 prometnu nesreću, od čega 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom.

U ovim nesrećama teže je ozlijeđena jedna osoba, a lakše je ozlijeđeno njih 11. Vozači autobusa prouzročili su prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, te prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Tijekom prvih šest mjeseci sankcionirano je 219 prekršaja nepropisnog prevoženja tereta te 174 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu, broj prometnih nesreća i činjenje prekršaja od strane vozača teretnih automobila i autobusa, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 23. (ponedjeljak) do 29. srpnja (nedjelja) provesti će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Tijekom kontrole teretnih automobila i autobusa nadzirati će se prije svega tehnička ispravnost vozila, prijevoz opasnih tvari, pretovar, korištenje odmora, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje za vrijeme zabrane, vožnja pod utjecajem alkohola i drugi prekršaji.