Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2016/03/RedKonf_3_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. ožujka, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u veljači novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u dva mjeseca ove godine. Glasnogovornik je informirao o ponovnoj uspostavi željezničkog prometa između Hrvatske i Mađarske na željezničkom graničnom prijelazu Koprivnica - Gyekenyes, koja je stupila na snagu od 8. ožujka.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predočila je stanje sigurnosti cestovnog prometa kroz pokazatelje utjecaja alkohololiziranosti vozača na događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba, te prometovanja mladih vozača. Pozvala je sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, dala niz korisnih savjeta i najavila pojačane aktivnosti policije u cillju suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola i prekršaja mladih vozača.

Vođa grupe protueksplozijske zaštite Mato Radotović predočio je rezultate dragovoljne predaje oružja iz akcije "Manje oružja, manje tragedija" u 2015. godini i dva mjeseca ove godine i opetovano uputio poziv građanima na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih sredstava, kako bi se izbjegle teške posljedice poput nedavnog događaja u kojem su uslijed eksplozije duže vrijeme odbačene bombe nastradale dvije osobe. Naznačio je preventivne aktivnosti koje policija provodi u edukaciji djece i svih građana.