U Križevcima vozili najugroženiji sudionici u prometu

Photo PU_KK/Vijesti/2015/04/Naj.vozac.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U ponedjeljak, 6. travnja, u organizaciji Policijske postaje Križevci, Grada Križevci, AMK Križevci, Župe Sv. Mihovila u Miholcu, Udruge biciklista „Križevci“ i Potkalničkih Konjara,  povodom početka nove motociklističke i biciklističke sezone, održano je druženje rečenih sudionika u prometu s ciljem  proglašenja naj vozača motocikla, mopeda i bicikla za sezonu 2014. godinu,  te su istima uručene prigodne ali i vrijedne nagrade i priznanja, a ujedno se željela skrenuti  pozornost na stradavanje rečenih kategorija vozača u  prometnim nesrećama.

Na  rečenom druženju se okupilo oko dvjestotinjak vozača motocikala i mopeda te stotinjak vozača bicikala koji su skrenuli pozornost na sebe kratkom vožnjom kroz grad, a iste su osiguravali policijski službenici na motociklima te kontakt policajci iz Policijske postaje Koprivnica sa službenim biciklima što je dodatno dalo na važnosti rečenom događaju.        

Nakon proglašenja naj vozača, sudionici su u Perivoju ratnika položili vijenac u čast poginulih branitelja te su organizirano krenuli u Miholec gdje je u crkvi Sv.Mihovila  velečasni Ivan Novak, nakon kraće molitve, obavio posvećenje svih vozila.

Veliki broj sudionika druženja dao je podršku takvom okupljanju te je  time izražena i želja za što manjim stradavanjima u prometnim nesrećama, a upućena je i poruka   „Kaciga glavu čuva“  i to posebno mladim vozačima koji su željni dokazivanja svojih vozačkih vještina.