Križevci: Uhićen razbojnik

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U petak, 3. veljače, policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom rođ. 1980. godine sa križevačkog područja, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva.

Foto: Ilustracija

U petak, 3. veljače, policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom rođ. 1980. godine sa križevačkog područja, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u utorak, 31. siječnja, oko 19.15 sati u Križevcima u Frankopanskoj ulici počinio razbojništvo nad S.J. (1970.) iz Križevaca. On je oštećenu dočekao kod ulaska u neosvijetljeno dvorište kuće, poprskao je po licu i očima nadražujućim sprejem te joj otuđio torbu sa zlatnim nakitom, novčanik sa nekoliko stotina kuna i ključ. Oštećena je zaposlenica zlatarne u vlasništvu L.L. (1966.) iz Križevaca.

Sav zlatni nakit je pronađen te oduzet od osumnjičenika i vraćen vlasniku. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom cijeni se na 270 000 kuna.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Razbojništvo protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici te je predan pritvorskom nadzorniku.