Održana preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

Photo PU_KK/Vijesti/2014/04/dva.kotaca.300.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U subotu, 26. travnja, od 14 do 17 sati u organizaciji Postaje prometne policije Koprivnica i Auto kluba Koprivnica provedena je šesta po redu preventivna akcija "Sigurno na dva kotača". Akcija je organizirana na Zrinskom trgu u Koprivnici, a prisutno je bilo oko 100 vozača mopeda i motocikla. Osim domaćih motociklista, članova Moto klubova, akciju su podržali i motociklisti, gosti iz Mađarske. Osim druženja na Zrinskom trgu, svi prisutni vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u dva defilea ulicama grada Koprivnice, te na taj način odali počast svim smrtno stradalim vozačima u prometu.


Tijekom akcije održana je alka na motociklima, a koju su postavili djelatnici Auto kluba Koprivnica.  Najspretnijim vozačima uručeni su pehari AK Koprivnica i promidžbeni materijali MUP - a, a osvojili su ih :


 
1. RAJKOVIĆ HRVOJE

2. MARKO VIDAK

3. VEREB GABOR (MK iz Mađarske).
 

Na prostoru okupljanja prezentirani su službeni motocikli Postaje prometne policije Koprivnica, "pijane naočale", vozilo presretač, mopedi i motocikli pripadnika moto klubova, zaštitna oprema, mopedi i motocikli AK Koprivnica, preventivni materijali Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

Učenici Gimnazije "Fran Galović" iz Koprivnice - volonterke Crvenog križa Koprivnica  prisutnima su prezentirali pokaznu vježbu na temu "Skidanje kacige s unesrećenog motociklista".

Svrha organizacije rečene akcije je promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikla, kao i svih ostalih sudionika u prometu, a sve u cilju smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti. Smanjenje posljedica u prometnim nesrećama, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa, korištenje kacige za vrijeme vožnje, motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u članstvo moto-udruga, te "privikavanje" ostalih sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motociklista.
Nakon preventivne akcije, uslijedila je vožnja po ulicama grada  do ugostiteljskog objekta "Roosters Pub"  gdje je u organizaciji Moto kluba "Veterani" organizirano druženje. Osim mnogobrojnih posjetitelja na Zrinskom trgu, prisutni su bili i članovi domaćih Moto klubova Veterani, Roosters, Road Brothers, Piston Riders, Racer i dr.