Koprivnica: Rad pripadnika Jedinice prometne mladeži

Photo PU_KK/Vijesti/2016/06/prom.mladez.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Od 1. srpnja, građani će na ulicama grada Koprivnice često vidjeti pripadnike Jedinice prometne mladeži grada Koprivnice. Cilj njihova angažmana prvenstveno je pomoć svim sudionicima u prometu, a posebice ugroženim kategorijama - djeci, starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Zadaće pripadnika Jedinice prometne mladeži proizlaze iz potrebe da se otklone neke loše prometne navike, kao što su parkiranja na nedopuštenim mjestima, nepropuštanje pješaka na pješačkim prijelazima, oduzimanje prednosti prolaska i dr. Ujedno, oni obavljaju poslove upravljanja prometom na raskrižjima i drugim mjestima, a sve s ciljem podizanja prometne kulture svih sudionika u prometu, poglavito mladih. 

Pripadnici Jedinice prometne mladeži prije početka rada polaze edukaciju s ciljem uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanju pomoći sudionicima u prometu.

Osim rečenih poslova, angažirani su tijekom održavanja većih manifestacija na području grada kao što su „Renesansni festival“, „Europski tjedan kretanja“ i dr., a često se nalaze i na osiguranju parkirališnih prostora tijekom odigravanja nogometnih utakmica i drugih manifestacija. Uključeni su i u gotovo sve preventivne akcije koje provodi Postaja prometne policije Koprivnica. 

Ovim putem skrećemo pozornost svim vozačima da pozitivno reagiraju na znakove koje im upućuju pripadnici Jedinice prometne mladeži.