Križevci: „Sigurno u prometu“

Photo PU_KK/Vijesti/2015/04/KzSiguP_3.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Jučer, 28. travnja, s početkom u 9 sati  u Križevcima, na prostorima  Auto moto kluba Križevci i u školskoj sportskoj dvorani OŠ „Ljudevit Modec“, organizirano je županijsko natjecanje učenika osnovnih škola s područja  Koprivničko-križevačke županije, pod nazivom „Sigurno u prometu“, na kojemu  se natjecalo 46 učenika iz 12 škola.

Natjecanje je provedeno u dva dijela. U pismenom dijelu provjereno je poznavanje prometnih propisa, a u praktičnom vožnja spretnosti na poligonu.

Najviše uspjeha imala je OŠ „Vladimir Nazor“ iz Križevaca, a zatim slijede OŠ „Đuro Ester“ iz Koprivnice i  OŠ “Sveti Petar Orehovec“.

Najbolji pojedinci kod dječaka bili su Leon Martinović iz OŠ „Vladimir Nazor“  i Borna Kovačić iz OŠ „Đuro Ester“, a od djevojčica Ivona Jakčin iz OŠ „Vladimira Nazora“ i  Sara Božić iz OŠ „Đuro Ester“.

Ovom natjecanju nazočili su i policijski službenici Policijske postaje Križevci, koji su održali kraću edukaciju na temu prometovanja djece i biciklista u prometu.

Auto moto klub Križevci i Policijska postaja Križevci ulažu značajne napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu, posebice preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području grada Križevaca i susjednih općina, gdje nailaze na dobar odaziv i potporu.

Djeca su pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjereno njihovom uzrastu, a svjesni su da će im to biti i  temelj za daljnje obrazovanje prilikom  stjecanja drugih vozačkih kategorija.

Ovakva natjecanja promiču prometnu  kulturu, što  predstavlja temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i s manjim brojem  neželjenih posljedica.