Besplatna registracija bicikala u Koprivnici

Photo PU_KK/Vijesti/2015/08/Bic.bolnica.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 18. kolovoza, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke sudjelovali su u aktivnosti u sklopu projekta „Registracija bicikala“. Aktivnost je održana ispred Doma zdravlja u Koprivnici, od 9 do 11 sati. Tom prilikom registrirana su 33 bicikla. 

Tijekom registracije bicikala, građane se savjetovalo kako zaštititi svoje bicikle od krađa (da uvijek zaključavaju bicikl dobrim lokotom na način da se lokotom obuhvati i kotač i rama bicikla, da ne ostavljaju svoj bicikle na usamljenim i mračnim mjestima, već da ih stavljaju na mjesta gdje se kreće veći broj građana i prema mogućnostima na mjesta gdje postoje sigurnosne kamere, da čuvaju dokumentaciju o biciklu, i da sve sumnjive osobe dojavljuju na broj 192).

Prilikom kontakata s građanima, upozoravalo ih se na kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, prijevare i krađe, te ih se pozvalo da ne puštaju u svoj dom nepoznate osobe bez obzira kako se one predstavljale (ako se osoba ne predstavi važećim dokumentom), da ne odaju svoje osobne podatke (bilo osobno, putem telefona ili unosom podataka na internetu), te da prijave nestanak ili gubitak osobnih dokumenata.

 

Uz prevenciju imovinskih kaznenih djela, građanima su uručivani i preventivni materijali vezano uz sigurno prometovanje u prometu na cestama (kako se kretati, koliko je važno imati ispravan bicikl).