Dovršeno kriminalističko istraživanje nedozvoljene trgovine

Photo PU_KK/Vijesti/Duhan.19.5._2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke, u suradnji s Carinskom upravom, Odjelom mobilne jedinice Varaždin, dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenicima rođenim 1992. i 1977. godine s područja Bjelovarsko – bilogorske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine i prekršaja iz Zakona o trošarini.

U utorak, 17. svibnja, u 17.50 sati u Koprivnici u prometu je zatečen osumnjičenik rođen 1992. da upravlja osobnim automobilom u kojem je prevozio 101,4 kilograma rezanog duhana bez trošarinskih markica.

Istog dana, ispred kuće na području Bjelovarsko – bilogorske županije, u pokušaju odvoženja duhana zatečen je drugi osumnjičenik, a pretragom vozila je pronađeno 510 kilograma duhana u listu.

Od osumnjičenika oduzet je duhan i priključno vozilo koje je korišteno za prijevoz.

Vrijednost trošarine oduzetog duhana iznosi 336.000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine protiv osumnjičenika rođenog 1992. godine podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog prekršaja iz članka 102. Zakona o trošarini djelatnici carine će podnijeti prekršajni nalog protiv osumnjičenika rođenog 1977. godine.