Koprivnica: Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Photo PU_KK/Vijesti/2013/12/MDOsI_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Jučer, 2. prosinca, u prostorijama COOR-a „Podravsko sunce“, u organizaciji Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije održan je skup povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Ovom skupu nazočili su predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije Slavko Kuzmić, saborski zastupnik Stjepan Milinković, zamjenik župana Koprivničko -križevačke županije Ivan Pal, zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić, Radimir Džanić iz Zajednice saveza osoba s invaliditetom i mnogi drugi uzvanici.

Tijekom skupa održana su predavanja „Inkluzija i sloboda kretanja osoba s invaliditetom unutar EU“, „Aktivnosti osoba s invaliditetom“, te „Povećana vidljivost pješaka i biciklista“.

Predavanje na temu „Povećana vidljivost pješaka i biciklista" održala je voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Mirela Škvorc, koja je prisutne upoznala sa stradavanjem vozača bicikala i pješaka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, te obvezama vozača bicikala i pješaka vezanih uz korištenje reflektirajućih prsluka, reflektirajuće biciklističke odjeće i reflektirajućih materijala noću i u vrijeme smanjene vidljivosti.

Isto tako osvrnula se na prijevozna sredstva namijenjena za kretanje osoba s invaliditetom, dok je oduševljenje prisutnih izazvala podjela reflektirajućih traka za pješake i bicikliste, te bljeskalica za bicikle koje se mogu koristiti na stražnjoj ili prednjoj strani prijevoznog sredstva namijenjenog za kretanje osoba s invaliditetom.