Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2014/07/RedKonf7_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. srpnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u lipnju novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u prvom polugodištu ove godine.

Glasnogovornik je upoznao sa završetkom provođenja Pilot projekta u policijskim postajama III kategorije. Policijske postaje Đurđevac i Križevci, te Postaja prometne policije Koprivnica od 1. srpnja nastavile su raditi kao i prije provođenja Pilot projekta, što znači da se zgrade policijskih postaja neće zaključavati nakon 15 sati, već će u njima biti prisutni policijski službenici 24 sata dnevno, odnosno i nadalje će djelovati operativna dežurstva. Učinci projekta na stanje sigurnosti i ekonomičnost policijskog posla evaulirati će se, a pozitivna iskustva primjeniti kod daljnjih procesa preustroja policije.    

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predočila je problematiku sigurnosti cestovnog prometa pri prometovanju traktora, te traktoristima uputila savjete za sigurno sudjelovanje u prometu.