"Akcija poštujte naše znakove" - edukativno predavanje učenicima prvih razreda

Photo PU_KK/Vijesti/2016/09/edukacija.23.9.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 23. rujna, učenike prvih razreda Osnovne škole Braća Radić  u Koprivnici, posjetile su policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, a u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove" i "Europskog tjedna kretanja". 

Tijekom posjeta održale su edukacije i druženje s učenicima prvih razreda. Tijekom edukacije, učenici su upoznati sa sigurnim načinom kretanja pješaka u prometu – pravilima i propisima koje svaki pješak, veliki ili mali, mora znati i koje mora poštivati.

Po završetku teoretskog dijela edukacije, uslijedio je praktični dio u zoni škole, gdje su učenici na siguran način učili prelaziti kolnik na mjestima gdje se nalazi pješački prijelaz, na semaforiziranom raskrižju, ali i mjestu gdje nema obilježenih pješačkih prijelaza. 

Na kraju edukacije, učenicima su podijeljeni promidžbeni materijali Policijske uprave koprivničko-križevačke, a razrednicima radni materijali projekta "Cesta i ja".

Također, predavanje je održano učenicima prvih razreda u Osnovnoj školi Prof. Blaž Mađer u Novigradu Podravskom  i Područnoj školi Delovi. 

Tijekom edukacija djeca su upoznata s pojmom prometa i opasnostima koje im prijete u prometu te kako se sigurno kreću pješaci u prometu. Upozoreni su o obvezi korištenja pješačkih prijelaza i sigurnoj vožnji biciklom, te su još jednom upućeni da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama.

Naglašeno im je da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način. Kroz aktivno sudjelovanje naučili su što znače pojedini znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometa u raskrižjima.