Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2017/03/1Redkonf9.3._2.JPG

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. ožujka, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u veljači novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u dva mjeseca ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predočila je stanje sigurnosti cestovnog prometa u dva mjeseca ove godine, kroz pokazatelje sigurnosti prometovanja motociklista, mopedista i biciklista, te ukazala na događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Pozvala je sudionike u prometu na dva kotača na odgovorno ponašanje, dala niz korisnih savjeta i najavila pojačane aktivnosti policije u cillju suzbijanja grubih kršenja prometnih propisa.

Inspektorica zaštite od požara i eksploziva Jasna Šestak predočila je problematiku zaštite od požara u okolnostima spaljivanja biljnog otpada. Predočila je pokazatelje zabilježanih požara otvorenog prostora prilikom spaljjivanja biljnog otpada u proteklom razdoblju, uputila na značajne zakonske ordedbe i dala niz korisnih savjeta u prevenciji ovih neželjnih događanja.