Križevci: U kriminalističkom istraživanju oduzeto devet pušaka

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/OduzetoOruzjeKz_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 26. ožujka, policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39, 65 i 71 - godišnjakom s križevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je 39 - godišnjak u  dvorištu kuće nedozvoljeno držao pušku i dva komada pripadajućeg streljiva, a 65 – godišnjak da je u garaži nedozvoljeno držao dvije puške domaće izrade bez cijevi, te tri cijevi. 

Također, sumnja se da je 71 – godišnjak u klijeti nedozvoljeno držao šest pušaka, pištolj, četiri puščane cijevi i 369 komada raznog puščanog streljiva.

Oružje i streljivo su im oduzeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenih će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

 

Dobro je podsjetiti

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Dragovoljnom predajom oružja izbjegavate moguće prekršajne i kaznene sankcije, poput ovih gore opisanih. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.