Akcija "Manje oružja, manje tragedija"- predaja oružja u rujnu

Photo PU_KK/Vijesti/2012/05/slika-oružje.bmp

Foto: Ilustracija

Dragovoljno izručiti oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije i u kolovozu je odlučio značajan broj građana Županije koprivničko - križevačke. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su predali automatsku pušku, 11 ručnih bombi, minu, četiri komada raznih rasprskavajućih sredstava, četiri puške, 2261 komad raznog streljiva i 1,8 kg eksploziva.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."