Koprivnica: Predavanje u "OŠ A. N. Gostovinski"

Photo PU_KK/Vijesti/2013/05/A.N.G.20.5.1.300.gif

U petak, 17. svibnja, održana je radionica u sklopu projekta „Nisi sam“ u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici, za učenike 5.b razreda, 20 učenika i 4.b, 21 učenik.

Foto: Pu koprivničko - križevačka   

U petak, 17. svibnja, održana je radionica u sklopu projekta „Nisi sam“ u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici, za učenike 5.b razreda, 20 učenika i 4.b, 21 učenik. 

Radionicu su proveli policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, a ista je bila  usmjerena na probleme vršnjačkog nasilja i zlostavljanja  putem društvenih mreža i mobilnih komunikacija.

Sa učenicima se razgovaralo o različitim oblicima nasilja, posljedicama, što učiniti ako se nasilje događa te kome se obratiti za pomoć.

Učenicima je skrenuta pozornost da za nasilje nema opravdanja, da nasilje mora prestati i da nitko nije kriv ako je žrtva nasilja.

Nadalje, sa učenicima su odrađene teme oko Zakona o zaštiti osobnih podataka, objavljivanju osobnih podataka na Internetu, posebice na društvenim mrežama, krađa identiteta. Razrađene su teme kako zaštititi svoje osobne podatke na internetu, načinu komuniciranja s nepoznatim osobama na Internetu, te su im date informacije vezane uz konkretno podešavanje i zaštiti privatnosti na najpopularnijim društvenim mrežama u Hrvatskoj i upoznati su sa problemima zlouporabe osobnih podataka.  

S obzirom da je do sada potvrđeno da je najpopularnija društvena mreža učenika na području Županije koprivničko - križevačke društvena mreža Facebook, Policijska uprava koprivničko - križevačka postavila je Facebook stranicu pod nazivom „Nisi Sam„ na koju su pozvani svi zainteresirani da nam prijave vršnjačko nasilje, seksualnu zlostavu, kao i sve ostalo vezano uz projekt, te da na istim stranicama pronađu korisne brošure za siguran rad na Internetu, sigurno surfanje Internetom za djecu, savjete Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, stranicu Hrabrog telefona, CARNeta, Microsofta Hrvatska, te ostale korisne savjete.