Dani tehničke ispravnosti vozila

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

U razdoblju od 19. do 24. studenog, provesti će seakcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“.

 Foto: Ilustracija 

U razdoblju od 19. do 24. studenog, provesti će se akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“.

U vrijeme provođenja akcije u stanicama za tehničke preglede vršiti će se   besplatni pregledi vozila, s ciljem poticanja vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U potpunosti je dobrovoljna, a težište je na pružanju savjetodavne pomoći, od strane stručnog osoblja, u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih neispravnosti na vozilu. 

Također, u rečenom razdoblju policijski službenici provodit će pojačani nadzor vozila usmjeren na sudjelovanje neregistriranih vozila, vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili tehnički neispravnih vozila u prometu na cestama, te ista upućivati na izvanredne tehničke preglede. 

U cilju veće informiranosti vozača i vlasnika vozila o provedbi akcije izrađene su prigodne brošure koje će se dijeliti vozačima prilikom nadzora prometa, dok će plakati sa informacijama o akciji „Dani tehničke ispravnosti vozila“ biti izloženi u Policijskim postajama.