Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2015/03/RedKonf2._2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 10. ožujka, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u veljači novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u dva mjeseca ove godine. 

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar predočila je problematiku zaštite od požara u okolnostima spaljivanja biljnog otpada. Predočila je pokazatelje zabilježanih požara otvorenog prostora prilikom spaljjivanja biljnog otpada u protekle tri godine, uputila na značajne zakonske ordedbe i dala niz korisnih savjeta u prevenciji neželjnih događanja.

„Uspori za 10“ naziv je preventivnog projekta Policijske postaje Križevci, čije je pokretanje najavio policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Željko Kemenović. Cilj projekta je senzibiliziranje javnosti, sudionika u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, posebice da vozači smanje brzinu kretanja vozila i time pridonesu povoljnijem stanju sigurnosti u cestovnom prometu.