Križevci: Neovlaštena prodaja i omogućavanje trošenja droge

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20, 17 i 16 - godišnjakom s križevačkog područja, radi sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20, 17 i 16 -  godišnjakom s križevačkog područja, radi sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.

Sumnja se da je osumnjičeni 20 – godišnjak unazad nekoliko mjeseci u više navrata na području Križevaca prodao opojnu drogu marihuanu ostalim osumnjičenicima i drugim osobama. Isto tako, sumnja se da je u više navrata drugim osobama davao na uživanje marihuanu.

Također, sumnja se da su osumnjičeni 17 i 16 – godišnjak unazad nekoliko mjeseci međusobno si davali na uživanje opojnu drogu marihuanu.
 
Pretragom prostorija koje koriste za stanovanje kod 20 – godišnjaka su pronađene 4 sjemenke indijske konoplje, tri opuška ručno izrađene cigarete i manja količina marihuane. Kod 17 – godišnjaka je pronađeno 1,5 grama marihuane. Opojna droga im je oduzeta.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Omogućavanje trošenja droga protiv osumnjičenog 20 – godišnjaka je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Varaždinu i predan je pritvorskom nadzorniku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Omogućavanje trošenja droga protiv osumnjičenih 17 i 16 – godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici redovnim putem.