Križevci: Uhićeni prije počinjenog razbojništva

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U subotu, 26. svibnja, policijski službenici Policijske uprave i Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana (rođ. 1992. i 1990. godine), poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela dogovora za počinjenje kaznenog djela.

Foto: Ilustracija

U subotu, 26. svibnja, policijski službenici Policijske uprave i Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana (rođ. 1992. i 1990. godine),  poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela dogovora za počinjenje kaznenog djela razbojništva.

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici u razdoblju od 1. do 25. svibnja ove godine ostvarili dogovor da izvrše kazneno djelo razbojništva na štetu trgovačkog društva iz Križevaca. Planirali su u subotu, 26. svibnja,  u vremenu između 21 i 22 sata po završetku radnog vremena na parkiralištu u zasjedi sačekati zaposlenike trgovačkog centra te im uz prijetnju vatrenog oružja i upotrebu spreja s nadražujućom tvari otuđiti dnevni utržak, kojeg u to vrijeme prenose u noćni trezor.

Osumnjičenici su uhićeni u petak 25. svibnja u večernjim satima, kada je izvršenim pregledom jednog osumnjičenika pronađen plinski pištolj kojim su namjeravali izvršiti razbojništvo.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dogovor za počinjenje kaznenog djela“ iz članka 332. u svezi sa člankom 218. Kaznenog zakona osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.