Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2013/07/RedKonf9.7._2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. srpnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u lipnju novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u prvom polugodištu ove godine.

Voditelj Službe za granicu Siniša Došenović predstavio je bitne okolnosti prelaska državne granice nakon 1. srpnja 2013., u obavljanju granične kontrole prema državljanima Republike Hrvatske, državljanima Europske unije i trećih država. Istaknuo je prelazak državne granice naših državljana s osobnom iskaznicom preko zemalja europske unije i trećih zemalja, te prelazak djece preko granice.  

Voditeljica Odjela za upravne poslove Irena Medved predočila je najznačajnije novosti u izdavanju osobnih isprava od 1. srpnja, odnosno naglasila da od tog datuma građani ne trebaju mijenjati niti jednu osobnu ispravu. Podsjetila je na novo radno vrijeme referada upravnih poslova, koje je svakim radnim danom od 7 do 15 sati, osim utorkom od 9 do 17 sati.