U prometnim nesrećama ozlijeđene dvije osobe

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.
 
Jučer, 29. srpnja, oko 14.30 sati u Ferdinandovcu u Dravskoj ulici zbog nepropisnog skretanja i nepropisne brzine sudarila su se dva automobila, a jedan je sletio van kolnika i udario u stup električne mreže. Jedan je vozač lakše ozlijeđen.
 
Oko 19.20 sati u Koprivnici na raskrižju Ulice Miklinovec i braće Radić zbog nepoštivanja crvenog prometnog svjetla bočno su se sudarila dva automobila. Jedna je vozačica lakše ozlijeđena.
 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.

Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.