Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Photo PU_KK/Vijesti/2013/11/dan.nenasilja.3.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u ponedjeljak, 25. studenoga u OŠ „Gola“ održano je edukativno predavanje. Predavanje su održale policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave za 29 učenika nižih razreda škole, a u sklopu projekta  MUP-a RH „Živim život bez nasilja“. Na predavanju su bili nazočni i djelatnici škole. 

Tijekom predavanja djeca su upoznata s pojmom obiteljskog nasilja, kako prepoznati nasilne modalitete ponašanja, koje vrste nasilja postoje i kako se manifestiraju. Isto tako, koliko je važna reakcija na svaki oblik nasilja, prijavljivanje istog, uz pouku da za nasilje nema opravdanja. 

Također, na predavanju se pričalo o vršnjačkom nasilju, nasilju putem modernih elektroničkih medija, te su prikazani video sadržaji koji su prigodne tematike. 

Kroz komunikaciju s djecom, prikazan je slučaj obiteljskog nasilja, sa primjerom kako se manifestiralo, koje posljedice mogu proizaći i zašto je izuzetno važno potražiti pomoć. 

Predavanje je bilo interaktivno, djeca su pokazala veliko zanimanje za ovakav način edukacije, a na kraju predavanja su donijeti određeni zaključci kojih će se svi pridržavati kako bi živjeli život bez nasilja.