Održana redovna godišnja konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2014/01/1RedovnaKonferencija_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Redovna godišnja konferencija za novinare Policijske uprave koprivničko - križevačke održana je danas, 22. siječnja.

Obzirom na značaj predstavljenih tema konferencji je nazočilo gotovo kompletno rukovodstvo Policijske uprave na čelu s načelnikom Darkom Repom, uz voditelja Službe policije Dražena Pečarića, ovlaštenog za obavljanje poslova voditelja Službe kriminalističke policije Romana Vaupotića i voditelja Službe za granicu Siniše Došenovića.

Načelnik Darko Rep u svojem se izlaganju osvrnuo na najznačajnija obilježja sigurnosnog stanja na području Policijske uprave u 2013. godini, kroz stanje kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, požara i eksplozija te nadzora državne granice. Manji broj kaznenih djela uz pad broja kaznenih djela općeg kriminaliteta, bez zabilježenih težih kaznenih djela i kaznenih djela koja bi izazivala značajnija uznemirenja javnosti, te veća otkrivačka djelatnost, neki su od naglasaka stanja kriminaliteta. Još je povoljnije stanje sigurnosti cestovnog prometa s pokazateljima boljim od državnog i prosjeka Europske unije, uz istovremeno smanjenje represije, a povećanje preventivnih aktivnosti policije.

Načelnik je istaknuo osnovne smjernice rada policije u 2014. godini, koje su sažete kroz daljnje razvijanje strategije djelovanja policije u zajednici, te je odgovorio na pitanja novinara.

Potom je javnost upoznao s početkom provedbe Pilot projekta novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III kategorije - u nas Policijske postaje Đurđevac, Policijske postaje Križevci i Postaje prometne policije Koprivnica, koji će se provoditi do 30 . lipnja ove godine. Upoznao je s razlozima i ciljevima projekta, novinama u organizaciji rada policijske postaje, značajnim informacijama za građane i očekivanim koristima od projekta.

Na kraju je zahvalio novinarima na korektnom praćenju sigurnosnih događaja na našem području prethodne godine i pozvao na nastavak suradnje.