Održana preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

Photo PU_KK/Vijesti/2013/04/Dva.kotaca.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka   

U organizaciji Postaje prometne policije Koprivnica i Auto kluba Koprivnica u subotu, 13. travnja, provedena je peta po redu preventivna akcija "Sigurno na dva kotača".

Akcija je organizirana na Zrinskom trgu u Koprivnici, a u njoj je sudjelovalo oko 200 vozača mopeda i motocikla.

Osim domaćih motociklista, članova moto - klubova, akciju su podržali i motociklisti, gosti iz Mađarske, Austrije i Njemačke. Osim druženja na Zrinskom trgu, svi prisutni vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u dva defilea ulicama grada Koprivnice, te na taj način odali počast svim smrtno stradalim vozačima u prometu.

Tijekom akcije održano je natjecanje u spretnosti vožnje na poligonu postavljenom od strane Auto kluba Koprivnica. Prvo mjesto osvojio je policijski službenik Darko Šoštarić, drugo mjesto Daniel Škofić iz moto – kluba Piston Reiders, a treće mjesto policijski službenik Denis Horvat. Van konkurencije nagrađen je Barčanec Robert kao predstavnik Auto kluba Koprivnica.
 
Na prostoru okupljanja prezentirani su službeni motocikli Postaje prometne policije Koprivnica i vozilo presretač, mopedi i motocikli pripadnika moto klubova, zaštitna oprema, mopedi i motocikli Auto kluba Koprivnica, preventivni materijali Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

Učenice Gimnazije "Fran Galović" iz Koprivnice - volonterke Crvenog križa Koprivnica prisutnima su prezentirale pokaznu vježbu na temu "Skidanje kacige s unesrećenog motociklista“.

Svrha ove akcije je promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikla, kao i svih ostalih sudionika u prometu. A sve u cilju  smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti, smanjenje posljedica u prometnim nesrećama, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa, korištenje kacige za vrijeme vožnje. Odnosno motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u članstvo moto - udruga, te "privikavanje" ostalih sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motocikala.

Nakon preventivne akcije, uslijedila je vožnja do ugostiteljskog objekta "Crna Gora" gdje je u organizaciji Moto kluba "Veterani" organizirano druženje i koncert. Osim mnogobrojnih posjetitelja na Zrinskom trgu, akciju su podržali članovi domaćih moto – klubova: Veterani, Roosters, Road Brothers, Piston Riders, Racer, Predator i KC Cowboys.